Nove Kuće

Slimbox 2 example page

Ignac Peras planira i izrađuje idejna rešenja za nove kuće, kao i korekciju postojećih stanova i kuća.
Do sad je izgrađeno 16 kuća u Hrvatskoj po vastu principima i jedna u Sloveniji.
Sve njih je nacrtao i brižno isplanirao Peras Ignac.

Neke su useljive, dok druge čekaju na završnu fazu.

GOTOVE KUĆE

Ovdje možete vidjeti slike Vastu kuća koje su izgrađene ili je gradnja u tijeku. Postoji još mnogo kuća čije idejno rješenje čeka svoje vrijeme izgradnje. Svaka od kuća je planirana je i građena u skladnim mjerama koje se uče na 3. stupnju Vastu tečaja. Naziv za to je sveta geometrija. Takva kuća radi se točno za ljude koji će u njoj stanovati. Uzima se u obzir širina, dužina, opseg, astrološke mjere i još mnogo toga. Svaka od tih kuća u sredini ima brahmasthan, to jest otvor kroz kojeg ide svjetlo. Neke kuće imaju obične krovne prozore, dok kod drugih brahmashan ima oblik piramide.

GRADNJA KUĆE

Predlažem da se počnu graditi kuće i naselja iz početka. Potpuno NOVA. Ako malo bolje pogledate slike gornjih kuća, uočit ćete da su sve različite. Ljudi najčešće pogrešno misle da Vastu kuće moraju biti sve jednake. Završio sam građevinsku školu, ali nisam arhitekt. Moj domet je da mogu crtati idejne projekte u 3D tehnici, kako bih ljudima lakše približio vizualnu kvalitetu Vastua. Kad se odlučite na gradnju kuće onda me kontaktirate telefonom ili mailom (ignacperas@gmail.com). Prvenstveno se poštuju vaše želje. Nakon toga se uključujem ja kao Vastu savjetnik i predlažem što bi bilo dobro, a što loše za vas. Zatim radimo fino ugađanje mjera i proporcija kuće. Na kraju moramo biti zadovoljni i vi i ja.
Nakon toga se taj idejni projekt odnosi arhitektu koji takav projekt usklađuje s propisima i zakonima, i naravno nacrta glavni projekt te gradnja može početi.

OGRANIČENJA

Kad imate veliko zemljište, puno prostora, cestu s dobre strane i iz kuće vidite izlazak sunca (koji se mora vidjeti u prvih 10 min.), onda je lako napraviti idealnu Vastu kuću. No najčešće je ovako: a) ne možete naći idealnu parcelu, b) ili je nakošena, c) ili zakon ne dopušta gradnju tamo gdje to želimo, d) imamo problema sa susjedima itd. Tada se radi maksimalno koliko se može a da to još uvijek bude jako, jako dobra kuća. Na primjer moja sestra ima parcelu veličine oko 300x 100 metara. Teoretski veličina parcele dozvoljava gradnju na idealnom mjestu. No kad je došao geodeta i urbanisti, odredili su da se kuća smije graditi na maksimalno 20 m udaljenosti od ceste i niti milimetar više jer će vas kazniti. Logično je da nitko ne želi stanovati blizu ceste gdje prolaze smrdljivi kamioni i automobili no nažalost takav je propis. Predlažem da sakupite dovoljno novaca da kuću sagradite do kraja jer tek kad dođete do kraja gradnje moći ćete ubirati plodove. Ako stanete na pola puta, bit će vam teško završiti je i okolina vas neće podržavati. Bilo kako bilo, dajte sve od sebe. Prepreka će sigurno biti. Nije lako izgraditi Vastu kuću, ali ako nikada ne počnete, nećete moći ni završiti.

naprijed