primjeri

PRIMJER 3 – ZATVORENI SJEVER

Gospođa me nazvala zbog problema s financijama. I ona i njen partner rade, primanja su im dosta velika no ništa im ne ostaje na kraju mjeseca.
Moja Vastu analiza je bila vrlo laka: ulaz na zapadu, puno prozora na jugu i jugozapadu, jedan mali prozor na sjeveroistoku gdje se nalazi i WC, sjever, istok i sjeverozapad zatvoreni.
Dakle sve štima - kuća je loša!! No onda mi je ispričala da su kupili tu kuću od jednog čovjeka koji se u toj kući OBOGATIO!!
To me malo zbunilo… Pomislio sam da je neka greška. Možda sam krivo izračunao sjever, nešto sam preskočio? Preispitivao sam samog sebe.
Do tada mi je Vastu savršeno funkcionirao, pa u čemu je problem? Prema Vastu principima nemoguće je obogatiti se u ovoj kući jer nema ni prozore ni vrata na sjeveru (sjever označava bogatstvo)!!
Zatim sam upitao kako je izgledala kuća prije nego su se u nju uselili. Odgovor je bio, ah da, jednom je došla susjeda kod nas i rekla, gle, gle promijenili ste ulaz. Kakav ulaz, upitao sam?
Odgovorila mi je da je ulaz prije bio sa sjevera!!! Prijašnji vlasnik koji je došao u tu kuću imao je ulaz sa sjevera i to na najboljoj točki. Obogatio se i odlučio prodati kuću i kupiti veću.
No kuću je renovirao prije nego što ju je prodao. Stavio finu fasadu, zazidao je ulaz na sjeveru i stavio ga na zapad (možda je mislio da će manje morati plaćati za grijanje.) Uglavnom, dobar ulaz je zamijenio lošim te prodao kuću.
Zapazio sam još jednu stvar a to je kamin na istočnom dijelu jugoistoka, što je također dobro za zdravlje i prosperitet. No on funkcionira samo kad je upaljen. Gospođa je rekla da ga ne koriste.
Ezoterična znanost kaže da često treba boraviti pokraj kamina jer navodno sat-dva boravka kraj njega pročisti cijelu vašu auru.

PRIMJER 4 – TRGOVAC NEKRETNINAMA

Jednom sam boravio u jednom većem gradu gdje sam držao tečaj Đjotiš astrologije. Seminaru je prisustvovao i jedan čovjek koji se vrlo uspješno bavio nekretninama.
Interesirala su ga vedska znanja premda nije imao puno vremena baviti se njima. Zamolio me da pogledam njegov ured. Otišli smo u luksuznu zgradu napravljenu od stakla.
Kad smo došli u njegov ured bilo je lako odmah uočiti povoljan Vastu. Prostorija je bila izdužena (zapad – istok) s prozorima na sjevernoj strani.
Od SZ do SI su bili prozori od poda do stropa, plus toga bili su zelene boje. Sve je to po Vastuu jako dobro za posao.
Pitao me da li je Vastu prostora u redu. Pa, rekao sam, bolje ne može biti!! Jedino imaš zatvoren istok (ni vrata ni prozori).
Pitao me što to znači? Odgovorio sam da to može označavati probleme s državom, naplatama, porezima.
Priznao je da se svako malo svađa s državnom upravom oko različitih poreza. Upitao sam tko stanuje na kraju zgrade jer su tamo duž cijele istočne i sjeverne strane prozori.
Rekao je da su tamo velike firme poput Microsofta, Compaq, itd. Vastu je idealan za njih u tom gradu. Možda slučajno?

natrag........................................................naprijed